Hvorfor velge WordPress

Hvorfor velge WordPress?

Hvorfor skal jeg bruke WordPress til å lage et nettsted for små eller mellomstore bedrifter? Fordi WordPress er et gratis og kraftig verktøy for å bygge nettsteder, styrker dette åpen kildekode-programvaren for innholdstyringssystemet av at noen av de største merkevarene som finnes bruker også WordPress!

WordPress ble utgitt 27. mai 2003, og WordPress har blitt verdens mest brukte CMS (content management system, eller «nettstedbygger»).

Over 74 millioner nettsteder av alle typer og størrelser bruker WordPress for å legge ut nytt innhold hvert sekund. Visste du at WordPress driver over 30% av alle nettsteder (ja ALLE nettsteder på Internett). Dette innholdstyringssystemet har raskt blitt en favoritt blant både nettkyndige brukere og nettnyheter på grunn av hvor enkel den er og hvor kraftig den er. Hvis du tenker på å opprette et nettsted, bør du sterkt vurdere WordPress! Hvis du fortsatt sitter på gjerdet. Tenk på følgende grunner til at WordPress er verdt å bruke!

Det koster ikke noe å bruke
Det har ikke noe å si om det er et kommersielt nettsted eller en personlig blogg, det at WordPress ikke belaster en krone er et stort insentiv til å bruke den. De krever ikke ekstra hvis nettstedet ditt begynner å få mer trafikk enn du antok. I tillegg til å være gratis, er WordPress også åpen kildekode, noe som betyr at du kan endre eller forbedre kildekoden for hvordan du vil tilpasse nettstedets funksjonalitet eller utseende!

Vil du ha et WordPress-nettsted, men vet ikke hvordan du lager et? Eller vil overlate oppdraget til fagfolk? Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat!

WordPress er overlegent på CMS-markedet
WordPress er ikke bare det mest populære CMS, det er helt overlegent i forhold til konkurrentene. Bruksstatistikk fra W3Techs viser at WordPress brukes av 59,5% av alle nettsteder som bruker et innholdstyringssystem (CMS). Joomla er det nest mest brukte CMS systemet, med en markedsandel på 5,9%. Nært etterfulgt av Drupal, med en markedsandel på 4,9% og Magentos 2,8%.

WordPress er SEO-vennlig
WordPress er SEO-vennlig. Populære søkemotorer, som Google og Bing, pleier å rangere nettsteder som bruker WordPress høyere enn de som ikke gjør det. Dette er fordi CMS ‘rammeverket tar hensyn til hvordan Google og Bing indekserer sidene. For at du skal komme høyest mulig vil jeg uansett anbefale bruk av en SEO ekspert. Med tanke på at over 30% av nettet bruker WordPress er ikke systemet ut av boksen tilpasset alle, og finjustert for å komme høyest mulig hos f.eks Google.

Tilpasningsdyktig
At WordPress er så tilpasningsdyktig, kan ikke tas for gitt. WordPress er fleksibelt nok til å imøtekomme alle behov gjennom utvidelser, enten du bruker CMS til et lite forretningsnettsted, personlig blogg eller et e-handelsnettsted.

Sikker og sikkert
Med populariteten til WordPress kommer interessen til hackere. En annen grunn til at WordPress er så elsket er sikkerhetstiltakene utviklerne tar for å bevare tilliten til brukerne. WordPress-ansatte oppdaterer kontinuerlig CMS, sammen med utvidelses-modulene som integreres med det. Selvfølgelig bør brukerne være forsiktige og bare laste ned utvidelser fra pålitelige kilder, og ikke bruke flere utvidelser enn hva de faktisk trenger.

Tilpasse med tema (themes)
Du kan få WordPress-nettstedet ditt til å se ut som du vil med et tilpasset tema. Du kan bruke et av mange som er gratis tilgjengelig, eller kjøpe et av de forskjellige premiumtemaene utviklet av tredjeparter. Du kan også legge til og utvide visse funksjoner for å gjøre nettstedets funksjon og ytelse akkurat slik du ønsker.

Mobilvennlig
Google straffer nettsteder som ikke er mobilvennlige ved å rangere dem lavere på resultatsidene. Med WordPress trenger du ikke å gjennomgå hele nettstedet for å gjøre det tilgjengelig på nettbrett og smarttelefoner, siden de fleste temaer automatisk reagerer. WordPress har også et alternativ for nettsteder som skal vises i «mobilvisning» for temaer som ikke svarer.

Enkelt å bruke
En annen grunn til at folk elsker å bruke WordPress er på grunn av dets enkelhet. Siden WordPress er så brukervennlig som det er, gjør at det blir veldig enkelt for nybegynnere å lære. Ikke bare det, plattformen er veldig intuitiv. Det er også muligheter å få opplæring i WordPress og de utvidelsene du måtte trenge om det skulle være ønskelig.

Store merkenavn bruker WordPress
WordPress gir noen av verdens mest kjente merkevarer med millioner av side visninger per dag, for eksempel Mashable, Nasa, Mozilla, Coca Cola, Wall Street Journal, samt regjeringen i Norge og mange flere bruker wordpress. WordPress bør betraktes som en seriøs løsning for bedrifts nettsteder.

Multimediastøtte
Nettstedene som får lavest avvisning, er de med rikelig med multimedia. WordPress lar deg enkelt integrere video enten ved å laste opp din egen, eller ved å legge til integrerbar kode gjennom HTML-områdene. Du kan også legge til lydfiler, bilder og andre former for medier for å holde folk interessert og surfer på nettstedet ditt.

Integrasjon
WordPress integreres med mange populære tredjepartsplattformer for å gjøre nettstedet ditt mer moderne og brukervennlig. Det er mange utvidelser som enkelt lar deg sende ut e-postkampanjer og nyhetsbrev. Det er utvidelser som lar deg godta kredittkortbetalinger for et netthandelssted. Det er utvidelser for omtrent alle slags funksjoner du vil legge til på nettstedet ditt.

Enkelt og håndtere
Som antydet tidligere, er WordPress integrert med en oppdateringer for sikkerhetsformål. CMS varsler deg også når nye oppdateringer er tilgjengelige for utvidelsene du velger. Slik vil du alltid ha muligheten til de nyeste og siste oppdateringene for å holde nettstedet ditt trygt. Her kan det også være lurt å anskaffe en avtale med en leverandør om vedlikehold. Hvilke oppdateringer som må tas, og når de burde tas i forhold til andre utvidelser og tema oppdateringer slik at WordPress nettstedet ditt får minst mulig nedetid.

Sosiale medier integrasjon
Folk kan enkelt legge inn kommentarer på nettstedet ditt ved å bruke sine egne sosiale nettverkskontoer. WordPress gjør det enkelt for folk på sosiale medier å finne og samhandle med deg ved å bruke kontoer de allerede har opprettet.

E-handel / Nettbutikk
Hvis du bruker WordPress til å drive et kommersielt nettsted, vil du bli tatt godt vare på med mange utvidelser av netthandel tilgjengelig. Du kan konvertere nettstedet ditt til en nettbutikk ved hjelp av populære utvidelser som f.eks WP E-handel og WooCommerce. Det finnes utvidelser til samtlige betalings løsninger i Norge. Inkludert vipps, klarna osv.

Du er ikke forpliktet til en spesiell webhotell leverandør
Det er lite eller ingen driftsstans på WordPress hvis du bestemmer deg for å bytte webhotell leverandør. Om du ønsker å flytte din WordPress løsning til et annet webhotell pga f.eks mye nedetid? Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Kan brukes som medlems-portal
WordPress tilbyr utvidelser der du kan bruke til å selge medlemskap på nettstedet ditt. På denne måten kan du få inntekter ved å belaste kunder for å se eksklusivt eller tilrettelagt innhold på nettstedet ditt. Eller som en gratis tilleggstjeneste til dine mest trofaste kunder.

Tidsplanlegging
WordPress gjør det enkelt for deg å planlegge tingene du skal publisere. På denne måten kan du skrive alt innholdet på en gang, og få det publisert til bestemte tider på dagen, gjennom mange dager. Dette er mest praktisk hvis et flertall av trafikken din pleier å besøke i løpet av en bestemt tidsperiode, på et tidspunkt du kanskje ikke har mulighet til å legge ut innhold. Ved å bruke utvidelser for Google analytics vil det bli mye enklere å kartlegge hvilke tider kundene dine er inne på ditt nettsted.

Brukere med forskjellig tilgang
I tilfelle du ikke er den eneste personen som driver nettstedet ditt, gjør WordPress det enkelt å tildele forskjellige tilgangsroller for forskjellige brukere. Her er noen av rollene utvidelsen, «WordPress Codex», gir:

Super Admin – har total tilgang til nettstedets funksjoner.
Administrator – har tilgang til administrasjonsfunksjoner.
Editor – kan publisere egne innlegg og godkjenne eller fjerne innleggene til andre brukere.
Forfatter – kan administrere og publisere egne innlegg.
Bidragsyter – kan administrere og skrive egne innlegg, men må få administrator for å godkjenne dem.
Abonnent – kan se og redigere sin egen profil (i hovedsak en bruker med egen konto).

Oppdater innhold umiddelbart
Hvis du kommer på noe du vil legge ut med en gasng, er det ingenting som hindrer deg i å publisere hvert innlegg med et museklikk! Og best av alt, hvis du har WordPress-appen på smarttelefonen eller nettbrettet ditt, kan du publisere innlegget ditt hvor som helst, når som helst!

Ikke behov for å lære HTML eller annen programmering
Med mindre du vil, det er det. Du kan lage innhold ved hjelp av WYSIWYG (Hva-du-ser-er-hva-du-får), noe som betyr at du enkelt kan opprette sider og innlegg uten å måtte vite HTML. Det finnes også utvidelser som kan hjelpe deg å få proffere sider uten at du trenger å lære deg programmering som f.eks HTML, PHP eller CSS.

WordPress blir bare bedre, og bedre!
Takket være åpen kildekode og innovative utviklere forbedrer WordPress seg med årene. Enten WordPress-ansatte legger til nye funksjoner, utviklere lager nye utvidelser, eller kodere har programmert nye funksjoner for å tilpasse nettstedet ditt, vil WordPress fortsetter å utvikle seg til det bedre.

Sammendrag
Som du kan se, kan du bruke WordPress på et personlig eller kommersielt nettsted, og det er veldig lite du ikke kan gjøre med dette kraftige innholdstyringssystemet. Hvis du ikke bruker WordPress, håper jeg at du har fått mer informasjon som har gitt deg det du trenger for å gå over til WordPress.

Skulle det likevel være noe du lurer på rundt WordPress, eller ønsker at vi skal hjelpe deg videre med ditt nettsted? Ta kontakt så tar vi en uforpliktende prat!

Relaterte Artikler