Hvordan installere WordPress på eget domene

Hvordan installere WordPress på eget domene

Hvordan installere WordPress på eget domene

I denne guiden skal jeg gå igjennom hvordan du installerer WordPress på egen server/webhotell og domene, WordPress utgaven du finner under wordpress.org

Det første du må ha ordnet er å ha installasjons filene dine på serveren du vil installere WordPress på. og en MySQL database du har tilgang til.

Bildet du ser under er bildet du kommer til når du går inn på nettsiden du har lastet opp WordPress installasjonen til.

Det neste du må gjøre er å legge inn dataene du har fått tak i slik du ser på bildet under. Og trykke send.

Tabell prefiks mener WordPress at du kun trenger å bytte om du skal ha flere WordPress installasjoner i samme MySQL database. Jeg mener at du uansett burde velge et par andre bokstaver enn wp_, se gjerne på det som en del av sikkerheten til din WordPress installasjon.


Om WordPress får kontakt med databasen og alt er ok, får du meldingen på bildet under. “OK, tøffing!” Så langt, så bra! Kjør installasjon! 🙂

Nå skal du skrive inn navnet på nettsiden din, dette er som regel navnet på ditt firma eller firmaet du skal installere for.

Du må også velge et brukernavn, dette er det brukernavnet du skal bruke for å logge inn på admin delen til ditt WordPress nettsted.

WordPress installasjonen genererer automatisk et passord for deg, som du kan bruke. Dette for at sikkerheten skal være høyest mulig på ditt nettsted. Du kan selvfølgelig stryke bort dette og bruke et annet.

Du må også skrive inn din e-post adresse, eller den e-post adressen du vil at denne WordPress installasjonen skal tilhøre.

Synlighet i søkemotorer burde du selvfølgelig huke av for om du vil at robotene til søkemotorene skal ha mulighet til å finne siden din.


Gratulerer! Ditt nye nettsted er nå opprettet! Trykk på knappen “Logg inn” og du blir bedt om å taste inn det passordet du fikk tildelt i stad, eller som du selv byttet til. Lykke til!

Relaterte Artikler